به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار،محمود اللهياري در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبري فارس«توانا» در خصوص سخنان رهبر معظم انقلاب در آغاز سال جاري با شعار حماسه اقتصادي، اظهار داشت: با توجه به تحريمهاي اعمال شده از سوي کشورهاي غربي و قرار گرفتن کشور در يک موقعيت خاص، مقام معظم رهبري براي جلب توجه بيشتر مردم و مسئولان به اين موضوع اين مطلب را بيان فرمودند.
وي افزود: وابستگي 65 درصدي اقتصاد به نفت و اعمال تحريمهاي بينالمللي باعث ايجاد کاستيهايي در بخشهاي مختلف اقتصاد که شامل واردات و توليدات داخلي ميشود، ايجاد کرده است.
* دستيابي به حماسه اقتصادي با رويکرد صادرات محور
اين کارشناس اقتصادي عملي شدن حماسه اقتصادي مدنظر مقام معظم رهبري را نيازمند توجه تمام ارکان تصميمگير در عرصه اقتصادي به اين موضوع دانست و گفت: ارائه راهکارهاي عملي و اجرايي براي کاستن وابستگي به درآمدهاي نفتي ميتواند نقطه عطفي باشد در اينکه رويکرد اقتصادي ما رويکرد اقتصادي صادرات محور و مبتني بر ارزشهاي افزوده شود.
وي با بيان اينکه پايه درآمدي دولت بايد بر مبناي ماليات باشد، اضافه کرد: ماليات مستلزم اين است که ارزش افزودهاي در اقتصاد شکل گرفته و بخشهاي آن تقويت شود تا دولت درآمدهاي مورد نياز خود را از محل اين ارزش افزوده در قالب ماليات دريافت کند.
* رويکرد جديد در عرصه اقتصادي با تغيير در رويه استفاده از درآمدهاي نفتي
اللهياري با بيان اينکه درآمدهاي حاصل از نفت را بايد در بخش توليد و براي نسلهاي آينده سرمايهگذاري کرد، بيان داشت: بايد يک رويکرد جديدي در عرصه اقتصاد بوجود آورد تا رويه نادرستي که تاکنون با درآمدهاي نفتي باعث شکست توليدات داخلي و کاهش فعاليتهاي خلاقانه در بخشهاي مختلف اقتصاد ميشد به طور کلي تغيير پيدا کند.
وي عنوان کرد: بايد با تلاش و کوشش و با استفاده از تکنولوژيهاي برتر بخش توليد را راهاندازي کرد و با استفاده از ابزارهاي مالي مبتني بر پسانداز منابع مورد نياز آن را تأمين کرد تا اقتصادي مبتني بر توليد و فعاليت بخشهاي حقيقي اقتصاد شکل پيدا کند.
* عبور از تحريمها با تمرکز بيشتر بر منابع مالي و تکنولوژي
اين کارشناس اقتصادي در خصوص فشارهاي تحريم از سوي کشورهاي غربي، اظهار داشت: با توجه به اينکه ماليات تنها بخش درآمدزاي قابل وصول دولت و توليد از جمله بخشهايي است که ارزش افزوده ايجاد ميکند با تمرکز بيشتر بر اينگونه منابع مالي و تکنولوژي ميتوان از تحريمها عبور کرد.
*خنثي کردن آثار مخرب تحريم با رفتارهاي منطقي و تقاضاي کنترل شده
اللهياري در پاسخ به سؤال ديگري در خصوص وظيفه مردم و مسئولان در برابر فشارهاي تحريم، گفت: در حقيقت نقش همه تعيين کننده است اما ميتوان با رفتارهاي مصرفي و منطقي آثار مخرب تحريم را خنثي يا کاهش داد به عنوان مثال با تقاضاي کنترل شده ميتوان بر تقاضاي کل تأثير گذاشت به دليل اينکه اگر تقاضاي کل از ثبات برخوردار شود در سطح عمومي قيمتها و در نتيجه در تورم اثرگذار است.
*رفع مشکلات اقتصادي با تجهيز فعاليتها و پتانسيلهاي اقتصاد
اين کارشناس اقتصادي با بيان اينکه با تجهيز تمامي فعاليتها و پتانسيلهاي موجود در اقتصاد بايد در راستاي رفع مشکلات موجود استفاده کرد، افزود: اين مشکلات که بيشتر در بخش توليد، توزيع و مصرف است اگر به يکپارچگي برسد از حالت تدافعي و خنثي کردن يکديگر خارج شده و ميتوان در راستاي رشد اقتصادي و بهبود وضعيت آن گام برداشت.
وي تأکيد کرد: در اين بين نقش مسئولان به مراتب مهمتر از آحاد مردم است به دليل اينکه آنها سياستگذار هستند و چشمانداز آتي را براي مردم تعيين ميکنند.