به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل ازخبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حسنوند همچنين از دستور مستقيم رييسجمهور براي رسيدگي به وضعيت زلزلهزدگان خبر داد و گفت: رييسجمهور شخصا مديريت بحران را برعهده گرفته است و وزير کشور و معاون اول رييسجمهور به فرمانداريها و بخشداريها دستورات لازم براي رسيدگي به وضعيت زلزله زدگان را صادر کردهاند.
وي همچنين با رد ادعاي ارتباط اين زلزله با فعاليت نيروگاه بوشهر، گفت: نيروگاه بوشهر فاصله بسيار با مناطق زلزلهزده دارد.
حسنوند همچنين گفت: شرايط نيروگاه بوشهر عادي است به طوري که بسياري از مسئولان اين نيروگاه درحال کمکرساني به زلزله زدگان هستند.
به گفته استاندار بوشهر، زلزلهزدگان به چادر، دارو و غذا نياز دارند.
حسنوند همچنين گفت: نيروي دريايي و ارتش نيز براي کمک به زلزلهزدگان واردعمل شدهاند و با همکاري و تلاش ماموران امدادي امشب اولين مرحله عمليات امدادرساني به پايان ميرسد.
اعلام سه روز عزاي عمومي در استان بوشهر
همچنين نماينده ولي فقيه در استان در پي وقوع اين حادثه که طي آن تعدادي از مردم استان جان باختند، سه روز عزاي عمومي در استان اعلام کردند.
حسنوند استاندار بوشهر نيز گفت: در حال حاضر به دنبال اعزام مجروحان اين زلزله به ساير بيمارستانهاي استان بوشهر هستيم.
وي افزود: شخص رييسجمهور دستور مستقيم مبني بر رسيدگي و امدادرساني به زلزلهزدگان را داده است.
حسنوند همچنين با اشاره به احتمال محبوس شدن تعدادي از زلزلهزدگان در زير آوار، اظهارکرد: عمليات امداد و نجات براي خارج کردن اين افراد از زير آوار ادامه دارد.
نجات 20 نفر از زير آوار
سخنگوي سازمان امداد و نجات جمعيت هلالاحمر با بيان اينکه عمليات جستوجو و نجات زلزلهزدگان بوشهري ادامه دارد، گفت: امدادگران تا کنون 20 نفر از زلزلهزدگان بوشهري را که در زير آوار گرفتار بودند نجات دهند.
حسين درخشان در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به حضور سگها و دستگاههاي زندهياب در مناطق زلزلهزده گفت: در حال حاضر علاوه بر آنکه عمليات جستوجو و نجات امدادگران هلال احمر ادامه دارد ، امدادگران ديگر نيز نسبت به تغذيه و اسکان اضطراري زلزلهزدگان اقدام ميکنند.
وي همچنين گفت: جمعيت هلال احمر آمادگي اسکان و تغذيه اضطراري 3000 تن را در اين منطقه دارد.
تحويل 24 جسد زلزلهزدگان به پزشکي قانوني تاکنون
مديرکل پزشکي قانوني استان بوشهر از تحويل 24 جسد به اين مرکز خبر داد.
به گزارش خبرنگار حوادث خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دکتر علي رضايي از تحويل 24 جسد زلزلهزدگان در بيمارستانهاي بوشهر خبر داد و گفت: اطلاعات هويتي اجساد متوفيان زلزله دشتي براي شناسايي توسط خانوادهها به تفکيک آماده شده است.
وي افزود: تاکنون هويت هيچيک از متوفيان مشخص نشده و از صبح فردا با مراجعه بستگان، جواز دفن صادر ميشود.
مديرکل پزشکي قانوني استان بوشهر همچنين از اعزام تيم چهارم سازمان پزشکي قانوني به خورموج خبر داد و گفت: براي تحويل و بررسيهاي اوليه اجساد يک تيم ديگر به منطقهي زلزلهزده اعزام خواهد شد.
اعزام پزشکان داوطلب به مناطق زلزلهزده
فرحنار رافع رييس سازمان داوطلبان جمعيت هلال احمر نيز براي اعزام پزشکان داوطلب به مناطق زلزلهزده بوشهر اعلام آمادگي کرد.
وي با بيان اينکه پزشکان و پيراپزشکان داوطلب جمعيت هلال احمر ميتوانند در کنار ساير پزشکان به خدمترساني به زلزلهزدگان بپردازند، گفت: در صورت اعلام، بلافاصله نسبت به انتقال پزشکان داوطلب از استانهاي همجوار اقدام ميشود.
تعداد امدادگران مناطق زلزله زده بوشهر به 500 تن رسيد
محمود مظفر رييس سازمان امداد و نجات جمعيت هلالاحمر نيز با اعلام خبر اعزام هفت تيم سگهاي زندهياب به مناطق زلزلهزده، گفت: در حال حاضر 20 تيم عملياتي شامل 100 امدادگر در مناطق زلزلهزده حضور دارند.
وي همچنين با اشاره به اعزام 500 امدادگر در قالب 100 تيم امدادي به منطقه گفت: اين امدادگران از استانهاي لرستان، فارس، کهکيلويه و بويراحمد، اصفهان و چهارمحال و بختياري به مناطق زلزلهزده اعزام شدهاند.
وي با بيان اينکه در اين زلزله حدود 200 خانواده دچار خسارت 20 تا 80 درصدي شده اند، گفت: در حال حاضر براي اسکان 3000 خانوار امکانات فراهم شده است.
وي با اشاره به وقوع 18 پسلرزه در مناطق زلزلهزده و با بيان اينکه بيشتر خسارت در منطقه «خورموج» و روستاهاي اطراف بوده است، گفت: بر اساس گزارشات اوليه، يک روستا با نام «باغان» در اين زلزله به صورت 100 درصد تخريب شده است و 50 روستا نيز تا شعاع 20 کيلومتري کانون زلزله قرار داشتند.
به گفته مظفر، تاکنون 1000 تخته چادر نيز به منظور تمهيدات بيشتر از استان فارس به بوشهر منتقل شده است.
رييس سازمان امداد و نجات جمعيت هلالاحمر همچنين اظهار کرد: حدود 500 تن در اين زلزله مجروح شدند که 450 تن از آنها به صورت سرپايي درمان شدند.
اعزام سگهاي زندهياب به مناطق زلزلهزده بوشهر
رييس سازمان امداد و نجات جمعيت هلالاحمر همچنين از اعزام سگهاي زندهياب به مناطق زلزلهزده بوشهر خبر داد.
محمود مظفر در گفتوگو با خبرنگار حوادث خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اعلام خبر اعزام هفت تيم آنست (سگهاي زندهياب) به مناطق زلزلهزده، گفت: در حال حاضر 20 تيم عملياتي شامل 100 امدادگر در مناطق زلزلهزده حضور دارند.
وي با بيان اينکه زلزله عصر امروز بوشهر 23 روستا را تحت تاثير قرار داده است، گفت: بيشترين ميزان تخريب و خسارت براي سه روستاي شنبه، باغان و سنا بوده است.
رييس سازمان امداد و نجات جمعيت هلالاحمر با اعلام خبر اعزام دو فروند بالگرد به منطقه زلزلهزده، گفت: اين بالگردها براي ارزيابي هوايي مناطق زلزلهزده به محل فرستاده شدهاند.
وي با بيان اينکه عمليات جستوجو و نجات زلزلهزدگان همچنان ادامه دارد، گفت: معاونت بهداشت و درمان اضطراري جمعيت هلال احمر نيز اقدام به اعزام تيمهاي بهداشت و درمان اضطراري از استانهاي بوشهر و فارس کرده است.
به گزارش ايسنا همچنين محمد جعفريان رييس سازمان جوانان جمعيت هلال احمر از آمادگي اين سازمان براي اعزام تيمهاي خدمات فرهنگي و اجتماعي جوانان براي خدمترساني به زلزلهزدگان بوشهري خبر داد.
انتقال مصدومان زلزله به بيمارستانهاي شهرهاي اطراف
مسوول مرکز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشکي استان بوشهر از انتقال مصدومان زلزله استان به بيمارستان شهرهاي اطراف خبر داد.
سيد مجيد حسيني در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اقدامات اورژانس بوشهر از نخستين دقايق وقوع زلزله، اظهار کرد: به محض اعلام وقوع زلزله، 10 دستگاه آمبولانس از پايگاههاي اورژانس جادهاي و شهري اطراف مناطق زلزلهزده براي ياري حادثهديدگان به محل اعزام شدند.
وي با بيان اينکه پس از آن نيز 30 دستگاه آمبولانس دانشگاه علوم پزشکي به همراه يک دستگاه اتوبوس آمبولانس، يک دستگاه آمبولانس آيسييو و 9 تيم واکنش سريع به محلهاي حادثهديده اعزام شدهاند، به ايسنا گفت: در دقايق اوليه وقوع زلزله عمده مصدومان در بيمارستان زينبيه خورموج پذيرش شدند.
مسوول مرکز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشکي استان بوشهر از انتقال مصدومان پذيرش شده در بيمارستان زينبيه خورموج به مراکز درماني ديگر در سطح استان خبر داد و گفت: اين مصدومان به بيمارستانهاي شهداي خليج فارس، سلمان فارسي و 17 شهريور منتقل خواهند شد.
وي همچنين درباره احتمال انتقال مصدومان به بيمارستانهاي استانهاي همجوار نيز گفت: در صورت نياز و تکميل ظرفيت بيمارستانهاي استان اين امر انجام خواهد شد.
رستمي معاون عمراني استاندار بوشهر در گفتوگو با ايسنا درخصوص لوازم مورد نياز براي زلزلهزدگان استان بوشهر گفت: وسايل روشنايي و پرژکتور، چادر و تجهيزات مورد نياز آواربرداري ازجمله لوازم مورد نيازي است که ضرورت و نياز آن در مناطق زلزلهزده احساس ميشود.
وي ادامه داد: در حال حاضر دستگاههاي امدادي و ارزياب در محل حادثه حاضر هستند و از شهروندان ميخواهند که به منظور روانسازي ترافيک، از تردد به مناطق زلزلهزده خودداري کنند تا عمليات امداد به درستي انجام شود.
معاون عمراني استاندار بوشهر اضافه کرد: شهروندان مطمئن باشند که اخبار مربوط به زلزله از طريق رسانهها اعلام خواهد شد و نيازي به حضور آنان در مناطق زلزلهزده وجود ندارد.
وضعيت آبوهوايي مناطق زلزلهزده بوشهر
آسمان بوشهر صاف است/گرد و خاک در راه مناطق زلزلهزده
مديرکل پيشبيني سازمان هواشناسي، آخرين وضعيت آب و هوايي در استان بوشهر را تشريح کرد.
مهندس عبدالرضا اميدوار شهري در گفتوگو با خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درخصوص آخرين پيشبينيها از وضعيت جوي استان بوشهر در روز سهشنبه بيستم فروردينماه، اعلام کرد: در اين روز وضعيت هوا صاف همراه با وزش باد پيشبيني شده است و بيشترين و کمترين دماي هوا نيز 27 و 19 درجه سانتيگراد خواهد بود.
وي با بيان اينکه در روزهاي چهارشنبه و پنجشنبه 21 و 22 فروردين ماه سال 91 وضعيت نيمهابري و در پارهاي از نقاط همراه با گرد و خاک براي آب و هواي بوشهر پيشبيني شده است، اظهارکرد: در روز چهارشنبه بيشينه دما 28 و کمينه آن 20 درجه سانتيگراد پيشبيني شده است.
وي افزود: در روز پنجشنبه با وضعيت مشابه بيشترين دماي هوا 27 و کمترين دماي هوا 20 درجه سانتيگراد پيشبيني شده است.
زلزله تاثيري در نيروگاه اتمي بوشهر نداشت
جميري نماينده بوشهر در مجلس نيز در گفتوگويي اعلام کرد: زلزله تاثيري در نيروگاه اتمي بوشهر نداشته و خللي به فعاليت آن وارد نشده است.
به گزارش ايسنا، وي افزود: نيروگاه بوشهر در فاصله 180 کيلومتري کانون زلزله واقع شده است و به شکل خفيفي در اين شهر احساس شد.
براساس اين گزارش، زلزله 6 ريشتري کاکي، در کشورهاي کويت، عربستان و امارات نيز احساس شده است.
ترافيک نيمه سنگين در محورهاي منتهي به مناطق زلزلهزده
رييس مرکز فرماندهي و کنترل ترافيک پليس راهور ناجا، وضعيت ترافيکي در محورهاي منتهي به استانهاي بوشهر و مناطق زلزلهزده را تشريح کرد.
سرهنگ رضا سلبي در گفتوگو با خبرنگار «انتظامي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در تشريح وضعيت ترافيکي جادههاي منتهي به استان بوشهر و شهرهاي زلزلهزده اين استان گفت: در محور اصلي به سمت کنگان و خورموج مشکل ترافيکي خاصي گزارش نشده است.
وي ادامه داد: اما در محورهاي فرعي بهويژه محورهاي منتهي به شهرهاي کاکي و شنبه، ترافيک نيمهسنگين به علت تردد خودروهاي امدادي ايجاد شده است.
رييس مرکز فرماندهي و کنترل ترافيک پليس راهور ناجا همچنين از بکارگيري 12 تيم عملياتي پليس راهور به منظور روانسازي بار ترافيکي در مناطق زلزلهزده خبر داد و گفت: تمهيدات پليس راهور در اين خصوص انديشيده شده است.
اعزام 26 فروند آمبولانس و تيمهاي ارزياب بهداشت و درمان به مناطق زلزلهزده بوشهر
رييس اورژانس کشور در تشريح آخرين اقدامات صورت گرفته از سوي اورژانس کشور در پوشش امدادي مناطق زلزلهزده بوشهر اعلام کرد: تا کنون 17 دستگاه آمبولانس، به همراه 34 تکنسين اورژانس 115 به مناطق زلزلهزدهي اعزام شدهاند.
طالبيان در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، همچنين گفت: همچنين 9 دستگاه اتوبوس آمبولانس از شهرستانهاي اهواز، شيراز، آبادان، ياسوج، جهرم، بندرعباس، فسا به منطقه اعزام شده است.
رييس اورژانس کشور از حضور تيم ارزياب کارگروه تخصصي بهداشت و درمان به مناطق زلزلهزده خبر داد و گفت: تکنسينهاي اورژانس وظيفهي درمان پيشبيمارستاني و انتقال مجروحان اين زمينلرزه به بيمارستان را بر عهده دارند.
رييس اورژانس کشور همچنين از آمادهباش پايگاه و آمبولانسهاي اورژانس 115 بوشهر خبر داد و گفت: حداقل 100 دستگاه آمبولانس در گردش از بوشهر و استانهاي همجوار براي امدادرساني در صورت فوريت وارد عمل ميشوند.
همچنين دکتر عبدالرحيم دادجو، رييس اورژانس استان بوشهر نيز در گفتوگو با ايسنا با بيان اينکه تعداد زيادي اتوبوس آمبولانس و آمبولانس به محل حادثه اعزام شدهاند، گفت: از شهرهاي اطراف نيز درخواست آمبولانس شده است.
اعلام آمادگي ترکيه و ژاپن براي کمک به زلزلهزدگان
مديرکل روابط عمومي جمعيت هلال احمر از اعلام آمادگي جمعيت هلال احمر دو کشور ترکيه و ژاپن و رد اين درخواست از سوي ايران خبر داد.
پويا حاجيان در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به آمادگي جمعيت هلال احمر ترکيه براي ارسال کمک براي زلزلهزدگان استان بوشهر، گفت: همچنين سفارت ژاپن لحظاتي پيش با ارسال پيامي از آمادگي کشورش براي ارسال کمک به زلزلهزدگان جنوب کشور خبر داد.
وي افزود: جمعيت هلال احمر ايران نيز ضمن تقدير و تشکر از جمعيت هلال احمر اين دو کشور عنوان کرده است که با توان داخلي امکان امدادرساني به زلزلهزدگان وجود دارد و در حال حاضر نيازي به کمکهاي خارجي نيست.
تخريب ساختمانهاي نامقاوم و فرسوده در زلزله
همچنين گزارشها حکايت از آن دارد که در زلزله 6/1 ريشتر امروز عمده خرابيها مربوط به خانههاي سنتي است و خانههاي با بافت جديد و مهندسيساز کمتر دچار تخريب شدهاند.
شرايط جوي مناطق زلزلهزده براساس اعلام فرماندار در حال حاضر مناسب است و نگراني از بابت سرما وجود ندارد.
براساس اين گزارش، نيروهاي مردمي براي کمک در اين مناطق حضور دارند و کمکرساني و خروج زلزلهزدگان از زير آوار در حال انجام است.
اعلام آمادگي اورژانس تهران براي اعزام نيرو به مناطق زلزلهزده بوشهر
اورژانس تهران آمادگي خود براي اعزام تجهيزات امدادرساني و نيروي انساني به مناطق زلزلهزده استان بوشهر را اعلام کرد.
حسن عباسي مدير روابط عمومي اورژانس تهران در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اينباره، گفت: اورژانس تهران از نخستين دقايق اعلام وقوع زلزله در استان بوشهر آمادگي خود براي اعزام بالگرد امداد و اتوبوس آمبولانس مرکز اورژانس پايتخت به مناطق زلزلهزده را اعلام کرده است.
وي با بيان اينکه از اهواز و استانهاي معين اطراف استان بوشهر آمبولانسهاي کمکي به مناطق زلزلهزده اعزام شدهاند، اظهارکرد: تا کنون شرايط فوقالعاده در منطقه اعلام نشده و همچنين درخواستي نيز مبني بر دريافت خدمات از تهران نشده است.
مدير روابط عمومي اورژانس تهران، افزود: با اين وجود اورژانس تهران آمادگي دارد تا علاوه بر اعزام تعدادي از پزشکان و تکنسينهاي خود به مناطق زلزلهزده، دو دستگاه اتوبوس آمبولانس و بالگرد امداد خود را نيز به مناطق زلزلهزده اعزام کند.