به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل ازگروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) محمد خزاعي طي سخناني در انجمن آسياي نيويورک، تاکيد کرد: به طور اصولي جمهوري اسلامي ايران آمادگي خود را براي انجام مذاکرات سازنده بر مبناي احترام متقابل ميان تهران و واشنگتن اعلام نموده است، اما ايران تحت فشار و تهديد مذاکره نخواهد کرد.
وي در جلسه اي با حضور بيش از 200 نفر از مقامات ارشد سازمان ملل متحد، سفرا و نمايندگان دائم کشورها نزد سازمان ملل متحد، ديپلماتهاي مقيم نيويورک، نخبگان و دانشگاهيان آمريکايي و همچنين برخي مقامهاي پيشين آمريکا، در موسسه «انجمن آسيا»ي نيويورک، ديدگاههاي جمهوري اسلامي ايران درباره مذاکرات جمهوري اسلامي ايران و گروه 1+5، آخرين تحولات در مناسبات ايران و امريکا و سياستهاي منطقهاي کشورمان را تشريح کرد.
وي با نقل فرازهايي از بيانات اخير مقام معظم رهبري درباره موضوع مذاکره با آمريکا افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامي گفتند ما منطقي هستيم، مقامات و مردم ما منطقي هستند و رفتار منطقي را درک ميکنند، آمريکاييها بايد نشان دهند که نميخواهند تهديد کنند و نشان دهند که آماده رفتار و گفتار منطقي هستند.
سفير و نماينده دائم کشورمان با اشاره به پيشنهادات اخير امريکا براي گفتوگوي مستقيم تصريح کرد: همانگونه که اعلام کردهايم، در صورتيکه آمريکا تعهد خود را به گفتوگو بر پايه احترام متقابل نشان دهد و به طور مستمر شاهد اعمال فشار عليه ايران نباشيم، ما گفتوگو را گامي در جهت ايجاد فضاي اعتماد و مسيري درست ارزيابي ميکنيم.
وي افزود: اگر شرايطي ايجاد شود که ما بدانيم گفتوگو نتيجهمند است، مطمئنا آن را به طور جدي مورد توجه قرار خواهيم داد. لذا براي غلبه بر شرايط کنوني بايد زمينه مساعدي فراهم شود که برخي از مهمترين عوامل موثر در تغيير اين شرايط عبارتند از: تغيير برداشت کنوني آمريکا از مذاکرات، احترام متقابل به حاکميت ملي و مستقل ايران، عدم مداخله در امور داخلي ايران، اعتمادسازي دوطرفه، کنار گذاشتن سياستهاي متناقض فشار و تعامل، وجود حسن نيت و اراده سياسي براي تفاهم احساس ضرورت نسبت به همکاريهاي دوجانبه در منطقه و تمرکز بر منافع مشترک گسترده ميان دو کشور.
وي در پاسخ به سوالي درباره سخنان اخير رهبر معظم انقلاب درباره مذاکره با آمريکا گفت: رسانههاي غربي سخنان رهبري را مغلوط و با تفسير خود منتشر کردند.
خزاعي افزود: زمانيکه مقام معظم رهبري که يک مرجع عالي مذهبي نيز هستند، گفتند؛ من به عنوان يک انقلابي صحبت ميکنم، در واقع منظور اين بود که آنچه را که به زبان ميآورند صادقانه و از صميم قلب و به دور از سياسيکاري ديپلماتها ميگويند.
وي افزود: ممکن است افرادي بگويند که جمهوري اسلامي ايران مخالف گفتوگو و تعامل است و اين را بهانهاي براي غيرمنطقي خواندن ايران قرار داده و در نتيجه به دنبال گزينههاي جايگزين براي آن باشند، اما من بايد تاکيد کنم که آنها کاملا اشتباه ميکنند، ملت ايران ملتي منطقي است و هرگز مخالف گفتوگو با ساير کشورها منجمله آمريکا نبوده است، اگر شرايط مناسبي ايجاد شود و ما به اين نتيجه برسيم که مذاکرات ميتواند مثمر ثمر باشد، بدون شک آن را به طور جدي مد نظر قرار خواهيم داد.
وي افزود: سياست کنوني آمريکا در قبال ايران موسوم به سياست دوسويه فشار و تعامل داراي منطق و قابل فهم نميباشد و اجتماع ضدين است که توسل به يکي به معناي نفي ديگري است. اما متاسفانه براي برخي در آمريکا اکنون توسل به فشار به هدف تبديل شده و به اشتباه تصور ميشود که ايران زير فشار به مذاکرات روي ميآورد و حتي از مذاکرات ميخواهند به عنوان ابزاري براي فشار استفاده کنند.
سفير و نماينده دائم ايران نزد سازمان ملل خاطرنشان کرد: در چند سال اخير شکاف عميقي بين مواضع اعلامي و عملي آمريکا مشاهده ميشود.
وي در اين رابطه با ذکر نمونههايي از مواضع اعلام شده از سوي دولتمردان آمريکايي درباره گفتوگو و مذاکره با ايران و در مقابل فهرستي از اقدامات عملي آمريکا شامل تصويب بودجهاي براي مداخله در امور ايران، دستور العملها و قوانين دولت و کنگره آمريکا براي اعمال تحريمهاي گسترده عليه کشورمان و اقداماتي مانند جنگ سايبري عليه تاسيسات هستهيي کشورمان و خارج ساختن نام گروهک منافقين از فهرست گروههاي تروريستي آمريکا تاکيد کرد: تحريمها به عنوان بخشي از اقدامات مخرب و غيرسازنده به معناي اعلام جنگ اقتصادي عليه ملت ايران به شمار ميرود، در حاليکه در اين مدت اگر جمهوري اسلامي ايران کوچکترين نشانهاي از تغيير عملي در رفتار دولت آمريکا مشاهده ميکرد، مطمئنا با نظر مثبت با آن برخورد مينمود.
وي با اشاره به گفتوگوهاي آتي ايران و 1+5 در قزاقستان گفت: خط قرمز ما حق غنيسازي اورانيوم در چارچوب ان.پي.تي و نه سطح و ميزان غنيسازي اورانيوم است. اينها مواردي هستند که هيأت مذاکره کننده ايراني درباره آن تصميم ميگيرند و بحث خواهد شد.
خزاعي افزود: جوهر بحث ما به رسميت شناختن حق هستهيي ايران است. ايران بايد بتواند از حقوق خود مبتني بر معاهده پيمان عدم اشاعه (ان.پي.تي ) استفاده کند.
وي با اشاره به فتواي مقام معظم رهبري درباره ممنوعيت سلاحهاي هستهيي گفت: ما اين فتوا را به عنوان سند رسمي به شوراي امنيت و مجمع عمومي سازمان ملل ثبت کردهايم و اين فتوا زمينه مهمي براي اعتمادسازي درباره ماهيت برنامه اتمي ايران به وجود آورده است؛ چراکه پيروي از فتواي رهبر مذهبي ضروري است و غيرقابل سرپيچي ميباشد.
وي با اشاره به اينکه «ايران براي دو سال و نيم غنيسازي را تعليق کرد» گفت: حتي اين اقدام ايران بينتيجه بود و هيچ پاسخ مناسبي از سوي آمريکا و غربيها دريافت نگرديد.
سفير و نماينده دائم ايران نزد سازمان ملل به مخالفت دولت اوباما با توافقنامه تهران که با ميانجيگري برزيل و ترکيه امضاء شد، اشاره کرد و آن را نمونهاي ديگر از رفتار نادرست دولت آمريکا با تلاشهاي ديپلماتيک ايران براي اعتمادسازي دانست، در حاليکه قبل از آن دولت آمريکا از برزيل و ترکيه خواسته بود با ايران به توافق برسند ولي بعدا خلف وعده کرد.
وي همچنين در پاسخ به سوالي درباره تحولات سوريه تاکيد کرد: اين مردم سوريه هستند که درباره سرنوشت خود بايد تصميم بگيرند و ما معتقديم نبايد در امور داخلي کشورها از جمله سوريه دخالت نمود. در سوريه بايد خشونت سريعا متوقف گردد و کمک به گروههاي افراطي و تروريستي که متاسفانه برخي کشورها آنها را جزءمخالفين حکومت سوريه محسوب ميکنند، متوقف شود. جمهوري اسلامي ايران همواره تاکيد کرده است که هرگونه اقدام از سوي سازمان ملل و فرستاده ويژه آن در جهت حل و فصل مسائل سوريه بايد مورد حمايت قرار گيرد.
وي در اين رابطه توضيحاتي در مورد رايزنيها و حمايتهاي جمهوري اسلامي ايران از نمايندگان ويژه سازمان ملل در امور سوريه ارائه نمود.
خزاعي با اشاره به طرح شش مادهاي جمهوري اسلامي ايران درباره سوريه که شامل توقف خشونت، توقف ارسال سلاح براي مخالفين حکومت بشار اسد، ايجاد مصالحه بين گروههاي مخالف واقعي و دولت و نهايتا برگزاري انتخابات رياست جمهوري در سوريه بود، به رايزنيهاي جمهوري اسلامي ايران با کشورهاي تاثيرگذار در منطقه درباره اين طرح اشاره و تصريح کرد: جمهوري اسلامي ايران اميدوار است که در اين بستر، مردم سوريه بتوانند براي آينده خويش تصميم بگيرند.