پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 113786
شروط احمدي‌نژاد براي ارتباط با آمريکا
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 696

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از افکار- محمود احمدي‌نژاد شامگاه (سه شنبه) به وقت محلي در نشستي با اصحاب رسانه و نويسندگان مصري در پاسخ به سوالي درباره روابط ايران و مصر و راه‌هاي گسترش اين روابط گفت: آنچه در ذهن تاريخي خود از ملت مصر داريم ملتي بزرگ و تاريخ ساز است که براي او احترام زيادي قائليم؛ اين کشور ديار فرهنگ، تمدن و انسانيت است.

رئيس جمهور با اشاره به اينکه نقش ملت مصر در تحولات منطقه و ساختن آينده‌اي مطلوب بسيار برجسته است، خاطرنشان کرد: دو ملت ايران و مصر داراي اشتراکات فرهنگي فراواني هستند، حتي روحيات و نوع نگاه دو ملت نسبت به منطقه و جهان بسيار نزديک است.

وي افزود: دو ملت ايران و مصر، ملت‌هايي فرهنگي و عدالت خواه بوده و خواستار صلح و دوستي براي همه ملت‌ها هستند و هيچگاه اهل تجاوز به سرزمين ديگران نبوده و علاقمند هستند که جهان سرشار از صلح و عدالت باشد.

احمدي‌نژاد با تاکيد بر اينکه اگر ايران و مصر به عنوان دو برادر دست به دست هم بدهند، شرايط به نفع مطالبات ملت‌ها تغيير خواهد کرد، گفت: اين چيزي است که شياطين به شدت با آن مخالف بوده و تلاش مي‌کنند، دست اين دو برادر به هم نرسد.

رئيس جمهور با اشاره به موضوع فلسطين، اظهار داشت: اگر ايران و مصر در کنار هم قرار بگيرند مسئله فلسطين به نفع ملت فلسطين حل خواهد شد.

احمدي‌نژاد با بيان اينکه بايد همه راه‌ها را براي توسعه روابط دو کشور باز کنيم، اظهار داشت: ايران و مصر تجربيات و امکانات فراواني دارند که مي توانند از آن به نفع پيشرفت يکديگر استفاده کنند و ايران آماده است، روابط خود را در زمينه‌هاي گوناگون با مصر گسترش دهد.

رئيس جمهور تصريح کرد: جمهوري اسلامي ايران همچنين آمادگي دارد سطح روابط ديپلماتيک خود را با مصر ارتقاء دهد.

احمدي‌نژاد در پاسخ به سوالي درباره روابط ايران با کشورهاي منطقه خليج فارس و نگراني‌هايي که برخي رسانه‌ها آن را مطرح مي کنند، اظهار داشت: ? سال پيش در جلسه شوراي همکاري خليج فارس در دوحه شرکت کردم و اعلام نمودم که آماده همکاري کامل هستيم و ?? پيشنهاد براي توسعه همکاري‌ها ارائه کردم؛ ضمن اينکه در طول سال‌هاي گذشته به تمام کشورهاي خليج فارس سفر کرده و دست برادري به آنان داده‌ام.

رئيس جمهور با يادآوري جنگ صدام عليه ايران خاطرنشان کرد: اگرچه صدام جنگ را عليه ملت ايران شروع کرد، اما بعد از اسقاط صدام هيچ گاه به دنبال انتقام کشي نبوده و همواره به دنبال برادري هستيم.

* ايران، همواره تامين کننده امنيت خليج فارس بوده است

وي تصريح کرد: ايران در طول تاريخ، امنيت خليج فارس را تامين کرده است؛ اما هر زمان که بيگانگان وارد منطقه خليج فارس شده‌اند، ناامني گسترش يافته است.

رئيس جمهور گفت: رابطه جمهوري اسلامي ايران با بسياري از کشورهاي حوزه خليج فارس بسيار مثبت و سازنده است و نبايد به حرفهايي که در فضاي رسانه‌اي و برخي فضاهاي سياسي مطرح مي‌شود، توجهي کرد، چرا که اثري در واقعيات ندارد.

وي افزود: در خليج فارس جز پايگاه‌هاي انگليسي و آمريکايي، که شرايط را خاص کردند، هيچ مشکلي وجود ندارد.

رئيس جمهور با اشاره به سفر به بسياري از کشورهاي منطقه از جمله بحرين به منظور تحکيم روابط دو جانبه اظهار داشت: البته امروز شرايط بحرين، مساعد نيست، بايد با مردم بحرين خوش رفتاري شود. بالاخره انتخاب حق مردم است و همه بايد از آن برخوردار باشند؛ البته ايران دخالتي در امور بحرين ندارد، اما از حقوق مردم بحرين و همه ملتها دفاع کرده و به حکومت بحرين نيز توصيه داريم که به حق ملتش احترام بگذارد.

رئيس جمهور با اشاره به اينکه غربي‌ها علاقه دارند، بگويند در منطقه خليج فارس اختلاف و ناامني وجود دارد، اظهار داشت: ملت‌هاي منطقه خليج فارس با يکديگر برادر و دوست هستند و هيچ اختلافي با يکديگر ندارند، ولي دشمنان مي خواهند وجود اختلاف را القاء کنند، اما ما چطور مي‌توانيم به برادران خود اعتماد نکنيم و به دشمنان اعتماد کنيم.

احمدي‌نژاد تاکيد کرد: غربي‌ها نمي‌خواهند در منطقه ما دوستي و برادري باشد؛ چرا که اگر برادري باشد ديگر جايي براي آنان نخواهد بود، آنان سالانه بيش از ?? ميليارد دلار اسلحه در منطقه به فروش مي‌رسانند و اگر شايعه و القاي اختلاف وجود نداشته باشد، چطور مي‌توانند اين ميزان اسلحه را در منطقه به فروش برسانند.

رئيس جمهور تصريح کرد: بايد راهبردهايمان را تغيير داده و در نوع نگاه به مسائل منطقه تغيير ايجاد کنيم، اصولا دليلي براي دشمني وجود ندارد، چرا بايد کساني از ده‌ها هزار کيلومتر دورتر از ما هستند، بخواهند بر تعاملات ملت‌هاي منطقه مديريت کنند.

احمدي‌نژاد خاطرنشان کرد: غربي‌ها خودشان صدام را براي حمله به ايران و سپس کويت ترغيب کردند و خودشان صدام را بهانه قرار داده و عراق را اشغال کردند.

رئيس جمهور تصريح کرد: غربي‌ها قصد دارند بر منطقه خاورميانه مسلط شوند، چرا که منطقه سرشار از انرژي و ثروت است و هر کس بر آن مسلط شود، کل دنيا را اداره خواهد کرد.

احمدي‌نژاد خاطرنشان کرد: غربي‌ها مي‌خواهند بر نفت کشورهاي منطقه تسلط يابند و اگر با هم متحد باشيم آنها نمي‌توانند اين هدف خود را محقق سازند، لذا به دنبال تفرقه و اختلاف افکني هستند تا به منافع خود برسند.

رئيس جمهور در پاسخ به سوالي درباره تحولات سوريه و ديدار دکتر صالحي با معاذ الخطيب، رئيس معارضين سوريه، اظهار داشت: نظر ما درباره سوريه مثل تمام کشورهاست و معتقديم انتخاب حاکميت ملي، عدالت و احترام، حقوق اساسي همه ملتهاست و بايد محترم شمرده شود، اما اين حق از طريق جنگ به دست نمي آيد؛ بلکه از طريق تفاهم ملي حاصل مي شود، به خصوص در سوريه که جامعه‌اي طايفه‌اي دارد.

احمدي‌نژاد خاطرنشان کرد: خوشبختانه نشانه‌هايي در حال مشاهده است که دو طرف در سوريه با هم گفتگو کنند. درباره سوريه اظهارات اميدبخشي شنيده مي‌شود که اميدوارم زمينه براي تفاهم ملي در اين کشور فراهم شود.

* اگر تغييرات مثبت در اظهارات مقامات آمريکايي به رفتار آنها نيز تسري يابد پيشنهاد گفتگو را با نظر مثبت بررسي مي‌کنيم

احمدي نژاد گفت: معتقديم بايد مسائل را برادرانه بين خودمان حل و فصل کنيم و دشمنان هيچ کاري به سود ملت‌ها انجام نمي‌دهند.

رئيس جمهور در پاسخ به سوال ديگري درباره روابط ايران و آمريکا و سخنان "جو بايدن"، معاون رئيس جمهور آمريکا در اين خصوص تصريح کرد: حرفهايي که از مقامات آمريکايي شنيده مي‌شود، جديد و مثبت است و اميدواريم در رفتارشان هم تغييرات مثبت اتفاق بيفتد و اگر در رفتارشان هم شاهد تغييرات مثبت باشيم، در آن صورت ما هم با نگاه مثبت، آن را مورد بررسي قرار خواهيم داد.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html