پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 113000
چگونگي مقابله با تهديدات سايبري در شرکت‌ها
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 993

اين اصطلاح در پي گسترش استفاده از شبکه اينترنت و آغاز انتقال داده‌ها از سوي شرکت‌هاي بزرگ و کوچک که سرآغازي بود براي تبادل گسترده شبکه‌اي ميان سازمان‌هاو نهادهاي بين‌المللي باب شد. در عصر حاضر اغلب سيستم‌هاي امنيتي صنايع بزرگ در اکثر کشورهاي جهان توسط کامپيوتر اداره مي‌شوند يا اگر بخواهيم بهتر بگوييم يک شبکه از رايانه‌هاي متصل به هم که اطلاعات وسيعي را از شرکت يا کارخانه خود به اشتراک گذاشته‌اند، داده‌هاي اطلاعاتي امنيتي، نظامي، اقتصادي و صنعتي به اشتراک گذاشته شده در نهادها، سازمان‌ها، صنايع و شرکت‌هاي موجود در يک کشور را در‌برمي‌گيرند؛ بنابراين حفاظت از اين داده‌ها در عصر حاضر که شايد بتوان آن را عصر جاسوسي در فناوري اطلاعات نيز ناميد اهميت ويژه‌اي پيدا کرده است.

در واقع ما در عصري قرار داريم که مي‌توان با استفاده از يک يو اس بي‌ يک هارد به ظاهر ساده اطلاعات بسيار مهمي را از رايانه‌هاي يک سازمان يا شرکت دريافت کرد و آن را به سازماني ديگر در کشوري ديگر انتقال داد؛ حتي مي‌توان حجم وسيعي از داده‌ها را از طريق اينترنت و در کوتاه‌ترين مدت منتقل کرد. يکي ديگر از جنبه‌هاي تهديد سايبري ارسال ويروس به سيستم‌هاي رايانه‌اي صنايع و سازمان‌هاي دفاعي و نظامي کشورهاي ديگر است که آن هم اغلب از طريق فلش يا هارد جانبي انجام مي‌گيرد. بخشي از اطلاعات مهم در سازمان‌ها و نهادهاي امنيتي و نظامي يک کشورتوسط عوامل کشورهاي ديگر به‌سرقت مي‌روند و بخش ديگر اين اطلاعات که بيشتر مربوط به شرکت‌ها يا کارخانه‌هاي صنعتي مي‌شود توسط مجرمان رايانه‌اي اينترنتي دزديده مي‌شود و بخشي ديگر نيز از سوي کارمندان ناراضي يک شرکت.

از اين‌رو تهديدات سايبري در سطوح مختلف بسيار متفاوت است. به‌دليل آنکه حفاظت از داده‌هاي رايانه‌اي در نهادهاي خاص دستورالعمل، برنامه‌ريزي و سازماندهي ويژه مي‌خواهد و نيازمند به کار بردن حجم وسيعي از نيروهاي متخصص و کاملا آشنا به فضاي سايبر است از ارائه توضيحات امنيتي در اين باره پرهيز مي‌کنيم و نکاتي چند را درباره رعايت مسائل ايمني سايبري در شرکت‌هاي کوچک مورد بررسي قرار مي‌دهيم.

1 - اولين اقدام بازدارنده‌اي که شرکت‌ها مي‌توانند درباره تهديدات سايبري انجام دهند آموزش اصول امنيتي به کارمندانشان است. در واقع بخش انفورماتيک شرکت‌ها يا سازمان‌ها داراي وظايفي است که يکي از اين وظايف آموزش دادن به کارمندان شرکت خود است. در اين راستا بسيار مهم است که نحوه ايجاد پسوردهاي قوي به کارکنان يک شرکت آموزش داده شود. براي ارتقاي ايمني، استفاده از اينترنت در شرکت‌ها بايد تابع قوانين و مقررات امنيتي خاصي باشد. اين به آن معناست که شرکت‌ها بايد کارمندان خود را ملزم به رعايت اين قواعد امنيتي کنند.

2 - راه نفوذ ويروس‌هاي جديدتر به نرم‌افزارهاي امنيتي، مرورگرها و سيستم عامل‌هاي قديمي‌تر راحت‌تر است در نتيجه مديران بخش انفورماتيک يک شرکت بايد همواره اين نرم افزارها و مرورگرها و سيستم عامل‌ها را به روز کنند. به‌عنوان مثال امروزه ديگر استفاده از اينترنت اکسپلورر 6 يا ويندوزايکس پي توصيه نمي‌شود و قاعدتا در يک شرکت مسئولان انقورماتيک بايد نسبت به تغيير ويندوزها و نصب ويندوز7 روي تمام رايانه‌ها اقدام کنند. نرم‌افزارهاي ضد‌ويروس نيز بايد به‌گونه‌اي تنظيم شوند که بعد از به‌‌روز رساني سيستم شما را بررسي (اسکن) کنند. به محض اينکه نسخه‌هاي جديد نرم‌افزارهاي مهم در اختيار تمامي کارمندان يک شرکت قرارگرفت، کارمندان انفورماتيک بايد آنها را به‌روزرساني کنند.

3 - يکي از راه‌هاي حفظ داده‌هاي موجود در رايانه در برابر کاربران خارج از سيستم شما که قصد نفوذ به رايانه شما را دارند نصب فايروال است؛ در واقع تمامي رايانه‌ها در يک واحد اقتصادي يا تجاري بايد مجهز به فايروال باشند. نصب فايروال در واقع براي کاربراني که به اينترنت متصل مي‌شوند ضروري است.

4 - گرفتن بک آپ (Back Up) يا نسخه پشتيبان از داده‌ها يکي ديگر از نکات مهمي است که بايد از نظر امنيت سايبري مورد توجه قرار گيرد. بهتر است کارمندان يک شرکت به‌طور هفتگي از اطلاعات خود نسخه پشتيبان تهيه کنند.

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html