پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 112986
جت‌هاي آموزشي کوثر 88 و آذرخش در راهند
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 968

به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از فارس: معاون نيروي هوايي ارتش با تاکيد بر آموزش پروازهاي دوربرد به خلبانان گفت: آموزش‌هاي متنوعي در حوزه‌هاي مختلف داريم که يکي از آنها پرواز دوربرد است و ما آن را از مدتها پيش در دستور کار داشته‌ايم.

 

با توجه به اهميت موضوع آموزش در نهادهاي نظامي به خصوص نيروي هوايي در مقابله با تهديدات، با امير خلبان منوچهر يزداني معاون تربيت و آموزش نيروي هوايي ارتش که مسئوليت سياست‌گذاري، برنامه‌ريزي، طرح‌ريزي و هدايت و نظارت بر سامانه تربيت و آموزش نهاجا را به عهده دارد، به گفتگويي تفصيلي نشست تا برخي توانمندي هاي اين نيرو ازجمله تمرينات پرواز هاي دوربرد، درگيري‌هاي شبانه، سوختگيري هوايي، استفاده از شبيه‌سازهاي بومي و مدرن، تاکتيک هاي نوين براي مقابله با تهاجمات دشمن و ... را مورد بررسي قرار دهد.

يزداني با اشاره به مسئوليت‌هاي معاونت تربيت و آموزش نيروي هوايي ارتش گفت: با توجه به جدا شدن قرارگاه پدافند هوايي از نيروي هوايي، به دليل اينکه در قرارگاه هنوز زيرساخت‌هايشان کامل نشده است، مسئوليت آموزش و تربيت کارکنان قرارگاه پدافند هوايي هم به عهده ما است، يعني در واقع 2 نيرو را از بعد نيروي انساني تغذيه مي‌کنيم.

وي افزود: نيروي هوايي به واسطه تجهيزات محور بودن و تنوع ادوات خاص، پيچيده‌ترين ساختار را از نظر تخصص در مجموعه نيروهاي مسلح داراست و به همين دليل آموزش در نيروي هوايي ارتش جايگاه ويژه‌اي دارد.

يزداني با بيان اينکه سامانه تربيت و آموزش نهاجا در وضعيت بسيار خوبي به سر مي‌برد، اظهار داشت: 2 مرکز عمده آموزشي در نهاجا داريم که يکي دانشگاه هوايي شهيد ستاري است و حقيقتا يکي از معتبرترين دانشگاه‌هاي تخصصي کشور محسوب مي‌شود. اين دانشگاه 26 استاد با درجه دکتراي تخصصي دارد. آمادگي داريم مقاطع دکتري را هم در صورت اجازه نهادهاي مسئول در اين دانشگاه تاسيس کنيم.

* بورسيه ده‌ها دانشجو در دانشگاه‌هاي مختلف داخل و خارج کشور

معاون تربيت و آموزش نيروي هوايي ارتش ادامه داد: همچنين ده‌ها دانشجو در رشته‌هاي دکتري و رشته‌هاي مختلف در اين حوزه در دانشگاه‌هاي مختلف داخل و خارج کشور بورسيه هستند.

يزداني خاطرنشان کرد: مسئوليت پرورش افسران و فرماندهان آتي نهاجا و قرارگاه پدافند هوايي بر عهده دانشگاه شهيد ستاري است که وضعيت بسياري خوبي دارد و رضايت مسئولان عالي نظام و همچنين امام خامنه‌اي را کسب کرده است.

وي افزود: مرکز آموزش فني و تخصصي شهيد خضرايي نيز مسئول مجموعه‌اي عظيم از آموزش‌هاي تخصصي و پشتيباني رسته‌هاي مختلف در نهاجا و پدافند است. بخشي از آموزش درجه‌داري در آنجا انجام مي‌شود. آموزش‌هاي تخصصي و تکميلي در رسته‌هاي مختلف با طيف بسيار گسترده در اين مرکز انجام مي‌شود.

معاون تربيت و آموزش نيروي هوايي ارتش ادامه داد: آموزش‌هاي تکميلي دانشگاه شهيد ستاري در تعداد ديگري از پايگاه‌هاي عملياتي نهاجا نيز انجام مي‌شود از جمله پايگاه‌هاي هوايي شهيد بابايي، شهيد دوران، شهيد نوژه و وحدتي دزفول.

* ارتقاء وضعيت آموزشي نهاجا بر اساس سياست‌هاي ابلاغي و اوامر فرماندهي کل قوا

يزداني تاکيد کرد: بر اساس سياست‌هاي ابلاغي و اوامر فرماندهي معظم کل قوا سعي کرده‌ايم روز به روز وضعيت را ارتقاء دهيم و آموزش‌هايمان را بر مبناي تهديدات موجود و با توجه به نياز کشورمان تطبيق و ارتقا مي‌دهيم.

معاون تربيت و آموزش نيروي هوايي ارتش تصريح کرد: پيش از انقلاب اسلامي آموزش‌هاي خلباني در آمريکا و بخشي هم در پاکستان که شعبه دانشکده آمريکا بود، انجام مي‌شد ولي بعد از انقلاب از اوايل سال 60 با دستور مستقيم حضرت امام(ره)، ايجاد دانشکده آموزش خلباني در کشورمان آغاز شد و اقداماتي را در قلعه‌مرغي انجام دادند ولي از سال 61 اين دانشکده به صورت رسمي تشکيل شد.

وي با بيان اينکه دانشکده خلباني نهاجا امروز يکي از معتبرترين دانشکده هاي خلباني در منطقه و حتي جهان است، گفت: الان تمامي فرماندهان موجود و ستون فقرات نهاجا محصول دانشکده خلباني کشورمان هستند. ابتدا که دانشکده خلباني در کشور تاسيس شد براي اينکه بازخورد مناسبي از وضعيت آن بگيرند تعدادي از دانشجويان به پاکستان اعزام شدند و نتيجه اين بود که آموزش‌هاي کشورمان کامل‌تر و بهتر بوده است.

وي ادامه داد:‌ تمام نيازهايمان در داخل کشور تامين مي‌شود اما به دليل اينکه ما تعاملاتي با کشورهاي مختلف داريم مقرر شده تعداد محدودي دانشجو به کشورهاي دوست و برادر اعزام شوند تا سطح آموزش و تعاملات آموزشي‌مان را ارتقا دهيم و البته سازوکاري هم فراهم شده تا از آن کشورها هم دانشجوياني به کشورمان بيايند.

* شبيه‌ساز جنگنده سوخو24 ايران پيشرفته‌تر از روسيه

يزداني همچنين با اشاره به شبيه‌سازهاي نهاجا اظهار داشت: شبيه‌سازها نقش بسيار برجسته و عمده‌اي در آموزش‌هاي تخصصي به ويژه پروازي به عهده دارند. توسط آنها علاوه بر صرفه‌جويي در زمان و هزينه مي‌توانيم سطح مهارت کارکنان متخصصمان را افزايش دهيم و از سوانح و رويدادهاي محتمل هم جلوگيري کنيم.

وي افزود: از چندي پيش طراحي و ساخت شبيه‌سازها در کشورمان با محوريت نهاجا در دستور کار قرار گرفته است و در 3 سال گذشته توفيقات مطلوبي در اين حوزه داشتيم. الان قادريم شبيه‌سازي‌هاي بسيار پيچيده و بروزي را توليد کنيم.

معاون تربيت و آموزش نيروي هوايي ارتش ادامه داد: به عنوان مثال شبيه‌ساز هواپيماي سوخو 24 را داريم که تا چندي پيش کارکنان پروازي ما به روسيه و اکراين اعزام مي‌شدند ولي در حال حاضر به تاييد کليه کارشناسان و حتي مستشاران آن کشورها که آمدند و بازديد کردند، شبيه‌سازي که در داخل نهاجا توليد شده بسيار کارآمدتر و بهتر از شبيه‌ساز آن کشورها است.

وي تاکيد کرد: الان طرح‌هاي زيادي در دست مطالعه، ساخت و يا بهينه‌سازي شبيه‌سازها داريم که مي‌توان به شبيه‌ساز ميراژ، پي سي 7 و بسياري ديگر اشاره کرد که بخشي از آنها به بهره‌برداري رسيده و برخي هم با پيشرفت زيادي در دست تکميل و راه‌اندازي است.

يزداني همچنين با اشاره به شبيه‌سازهواپيماي F14 گفت: با توجه به حساسيتي که داشت اين شبيه ساز داشت از حدود 10 سال پيش بهينه‌سازي آن در دستور کار قرار گرفت چون شبيه‌ساز آن موجود بود و طرح ارتقا و بروز کردن آن آغاز شد و از حدود 3 سال پيش شبيه‌ساز F14 به بهره‌برداري رسيده است.

* جت‌هاي آموزشي کوثر 88 و آذرخش بزودي به بهره‌برداري مي‌رسد

معاون تربيت و آموزش نيروي هوايي ارتش در ادامه تصريح کرد: آموزش خلباني در 3 مقطع مختلف تعريف شده که مقطع مقدماتي با هواپيماهاي سبک انجام مي‌شود و مقطع پايه با هواپيماهاي پي سي 7 در حال انجام است و مقطع پيشرفته که خلبانان آماده پرواز با هواپيماهاي شکاري مي‌شوند.

وي افزود: در خصوص تامين هواپيماهاي آموزشي وضعيت خوبي داريم و الان با کمک صنعت و وزارت دفاع و نهاجا طرح‌هايي براي تامين جت آموزش در دست اجرا داريم که با توجه به تحريم‌ها، کمک گرفتن براي ما محدود شده است و بايد به دانش موجود متکي شويم.

يزداني خاطرنشان کرد: در اين خصوص هواپيماهاي آموزشي کوثر 88 و آذرخش طرح‌هايي است که در دست انجام است و مطالعات مفهومي و طرح‌هاي اوليه آن کاملا به انجام رسيده و پيشرفت بسيار خوبي در اين حوزه شاهديم و همان طور که هواپيماي صاعقه به بهره‌برداري رسيده به زودي اين هواپيماها هم به بهره‌برداري مي‌رسد.

* آموزش پروازهاي دوربرد و شبانه در دستور کار

وي با تاکيد بر آموزش پروازهاي دوربرد اظهار داشت: آموزش‌هاي متنوعي در حوزه‌هاي مختلف داريم که يکي از آنها پرواز دوربرد است و ما آن را از مدتها پيش در دستور کار داشته‌ايم و در حال حاضر هم به صورت جدي دنبال مي‌کنيم.

يزداني تاکيد کرد: آموزش پرواز‌هاي شب هم به صورت مطلوبي انجام مي‌شود و در رزمايش سال گذشته در منطقه عمومي شبستر هم شاهد آن بوديم که به تاييد کارشناسان داخلي و خارجي در حد بسيار خوب از نظر استاندارد‌هاي جهاني انجام شد و از اين حيث هيچگونه محدوديتي نداريم.

* آموزش تاکتيک‌هاي درگيري‌ هوايي روز و شب

معاون تربيت و آموزش نيروي هوايي ارتش در بخش ديگري از اين گفتگو تصريح کرد: يکي از اولين و موثر‌ترين سلاح پدافندي کشور، هواپيماهاي رهگير هستند که در پايگاه‌هاي مختلف مستقر شده‌اند و بر حسب نياز به پرواز در مي‌آيند و مي‌توانند با تهديدات موجود مقابله کنند. در پروازهاي رهگيري، درگيري هوايي و تاکتيک‌هاي مختلفي که در اين حوزه است به صورت مبسوط آموزش داده مي‌شود. الان خلبانان ما در فازهاي مختلف آموزشي که مي‌بينند تقسيم‌بندي خاصي در آموزش‌هاي روز و شب دارند.

* استفاده از موشک و مهمات جنگي در تمرينات

يزداني ادامه داد: بحث درگيري هوايي و رهگيري هوايي و نهايتا شليک موشک يا درگيري نزديک هم در دستور کار است و آموزش‌هاي ما در اين حوزه به صورت جدي دنبال مي‌شود و هيچگونه نقصي نداريم و در رزمايشي که در سال گذشته برگزار شد هم تمرين با موشک هوا به زمين را شاهد بوديم يعني بخشي از تيراندازي‌هاي هوا به زمين‌ ما با مهمات جنگي است و جديدا از محصولات جديدي که در کشور توليد شده بهره‌برداري مي‌کنيم و سال گذشته شاهد بوديم که 3 سامانه جديد را در تمرينات مورد استفاده قرار گرفت.

معاون تربيت و آموزش نيروي هوايي ارتش تصريح کرد: استفاده از موشک‌ها در تمرينات در دستور کار است و بخشي از تمريناتي که انجام مي‌شود قطعا با مهمات جنگي و واقعي است که اين کار براي افزايش اعتماد به نفس خلبانان و اينکه يک تمرين واقعي محسوب شود، صورت مي‌گيرد. اين تمرينات در طول سال به صورت موردي انجام مي‌شود همچنين بخشي از موشک‌هاي هوا به هوا نيز در طول سال به صورت موردي آزمايش مي‌شود.

* سوختگيري هوايي جنگنده به جنگنده به خوبي دنبال مي‌شود

معاون تربيت و آموزش نيروي هوايي ارتش در ادامه به بحث سوختگيري هوايي اشاره و تصريح کرد: سوختگيري هوايي يکي از فازهاي اصلي پروازي است که بخشي از هواپيماهاي ما مثل F4، F14 و سوخو 24 مي‌‌توانند سوختگيري هوايي انجام دهند.

وي با بيان اينکه سوختگيري هوايي مداومت پرواز، برد عملياتي و شعاع عمل را افزايش مي‌دهد، اظهار داشت: سوختگيري جنگنده به جنگنده يکي از تاکتيک‌هايي بود که بعد از انقلاب توسط خلبانان شجاع ايران ابداع شد و الان به خوبي دنبال مي‌شود.

يزداني تاکيد کرد: اين کار به اين دليل است که در برخي از نقاط به دليل حساسيتي که در برخي نقاط وجود دارد، هواپيماهاي تانکر به دليل اينکه نمي‌توانند سلاح حمل کنند و قدرت مانورشان کم است، ممکن است با مخاطره مواجه شوند، به همين دليل يک سري از جنگنده‌ها به صورت رزرو داخل پرواز قرار مي‌گيرند و از هواپيماهاي تانکر سوخت مي‌گيرند و سوخت اضافه‌شان را منتقل مي‌کنند که اين يک تاکتيک بسيار پيشرفته است. البته برخي از هواپيماهاي ما با توجه به مداومت پروازي و ظرفيت سوختي که دارند نيازي به اين کار ندارند.

* تاکيد بر منحرف کردن موشک‌هاي دشمن در آموزش‌ها

معاون تربيت و آموزش نيروي هوايي ارتش با بيان اينکه يکي از کارهاي ما در پروازهاي رزمي مقابله با تهديداتي است که از سوي دشمن انجام مي‌شود، گفت: سامانه‌هايي در داخل خود هواپيماهاي ما است که با کمک آنها مي‌‌توانيم عمليات ECM و يا ECCM انجام دهيم و با تهاجم دشمن مقابله کنيم.

وي افزود: روز به روز بحث جنگ الکترونيک دامنه‌اش گسترده‌تر مي‌شود و تنوع بيشتري پيدا مي‌کند به همان نسبت ما در معاونت عمليات، اطلاعات، فاوا و معاونت آموزش نهاجا حسب نيازمندي‌ها و اطلاعاتي که توسط مبادي ذيربط به ما مي‌رسد تاکتيک‌هاي نوين پدافندي دشمن را بررسي و روش‌هاي مقابله جديدي را ابداع مي‌کنيم و يکي از مواردي که مورد توجه قرار مي‌دهيم منحرف کردن موشک‌هاي دشمن است.

* تحير دشمن از عمليات‌هاي مقابله به مثل نيروي هوايي

يزداني با اشاره به تهديدات دشمن و توانمندي نهاجا اظهار داشت: اگر شرايطي به وجود بيايد که رزمندگان ما در رسته‌هاي مختلف بخواهند عمليات مقابله به مثل انجام دهند و از حريم آسمان کشورمان دفاع کنند به نحو احسن آن را انجام خواهند داد و دشمن متحير خواهد شد. بسياري از تاکتيک‌هايي که در سالهاي اخير ابداع شده است متناسب با تهديدات دشمن است که قابل ذکر نيست.

معاون تربيت و آموزش نيروي هوايي ارتش ادامه داد: سعي کرده‌ايم نيروي هوايي را متحرک کنيم. اگر روزي دشمنان به صرافت بيفتند و بخواهند تهديدي را عليه ما به وجود بياورند مقابله به مثل شديدي خواهيم داشت و آنها اثراتش را خواهند ديد.

*ارتقا و بهينه سازي تجهيزات پرواز در شب جنگنده‌ها

وي همچنين با بيان اينکه نيازي نيست همه جنگنده‌هاي ما در شب پرواز کنند، گفت: برخي از هواپيماهاي ما چند منظوره هستند و در همه شرايط آب و هوايي مي‌‌توانند پرواز کنند و همين الان هم ما پرواز شب براي آنها داريم.

يزداني تاکيد کرد: الان ما در مناطق مختلف، آلرت شب داريم که تاکتيک‌ها و تجهيزات متناسب با ماموريت را حمل مي‌کنند، بسياري از اين تجهيزات توسط متخصصين داخلي بهينه‌سازي و حتي ارتقا داده شده است.

* مقايسه ساعت پروازي خلبان ايراني و کشورهاي همسايه

معاون تربيت و آموزش نيروي هوايي ارتش با تاکيد بر اينکه در حوزه ساعت پروازي هواپيماهاي شکاري استاندار‌د‌هايي وجود دارد که وضعيت بسيار خوبي در اين حوزه داريم، اظهار داشت: چندي پيش مراوداتي با فرماندهان نيروي هوايي يکي از کشورهاي دوست که آمده بودند، داشتيم که با توجه به آن و يا اطلاعاتي که از کشورهاي همجوار به ما مي‌رسد، وضعيت ساعت پروازي خلبانان ما بسيار خوب است و با وجود همه تحريم‌ها و مشکلاتي که داريم از نظر تجربه پروازي که يکي از معيار‌هايش ساعت پروازي است وضعيت مناسبي داريم.

* شهيد دوران به تنهايي حدود 40 فروند از ناوچه‌هاي عراقي را منهدم کرد

يزداني با بيان اينکه يکي از مهمترين وظايف نيروي هوايي پشتيباني از نيروهاي سطحي بخصوص نيروي دريايي است، تصريح کرد: در جنگ تحميلي در واقع نيروي دريايي عراق را خلبانان ما فلج کردند و از بين بردند و شهيد دوران به تنهايي حدود 40 فروند از ناوچه‌هاي عراقي را منهدم کرد.

وي افزود: اينکه مطرح مي‌شود نيروي دريايي راهبردي، به پشتيباني نيروي هوايي است يعني اگر نيروي هوايي نتواند پشتيباني کند نيروهاي زميني يا سطحي به طور کامل قابليتشان را از دست مي‌دهند. علاوه بر آن ما عمليات عليه نيروي هوايي دشمن و قطع خطوط مواصلاتي دشمن را در زمان رزم دنبال ‌مي‌کنيم.

 

 

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html