|
کد مطلب: 112675
تاریخ انتشار : 1393/01/01 نمایش : 871
به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از فارس: رابطه نامشروع «در ظاهر» و اختلافات داخلي «به واقع»، موجب بسته شدن پرونده فعاليت «ديويد پترائوس» در سازمان سيا شد. به دنبال استعفاي او، اکنون آنچه مطرح است اين است که چه کسي سکان رياست مهمترين نهاد امنيتي آمريکا را در دست خواهد گرفت.
هر چند پس از کنارهگيري پترائوس، باراک اوباما، «مايکل مورل»، معاون او را به عنوان «سرپرست موقت» اين سازمان برگزيد اما محافل و رسانههاي آمريکايي او را گزينه مورد نظر رئيس جمهور آمريکا براي رياست بر سيا عنوان کردهاند که شانس زيادي براي تصدي اين پست دارد.
البته اين نخستين بار نيست که سرپرستي سيا به مورل واگذار شده است. او پيشتر نيز پس از انتصاب «لئون پانتا»، رئيس سابق سيا به عنوان وزير دفاع آمريکا، سرپرست سيا شده بود. در آن دوران، مايکل مورل از اول جولاي 2011 تا تا 6 سپتامبر همان سال سرپرستي اين نهاد امنيتي را برعهده گرفت.
مورل که سابقه 32 سال فعاليت در سازمان سيا را در کارنامه کاري خود دارد، در ابتدا رئيس بخش آسيا، اقيانوسيه و آمريکاي لاتين بوده، به همين خاطر بخش اعظم فعاليت او در اين نهاد به پروژههاي آسيايي اختصاص يافته است. او همچنين در دورهاي مديريت کارکناني را برعهده داشته که گزارشهاي روزنامه براي جرج بوش، رئيس جمهور سابق آمريکا را تهيه ميکردند. مورل در سال 2010، به عنوان معاون رئيس اين سازمان جانشين «استفان کاپس» شد، اما پيش از آن، او به عنوان مدير اطلاعاتي سيا فعاليت کرده است.
بر خلاف ديويد پترائوس که گفته ميشود رابطه چندان خوبي با باراک اوباما نداشته، گفته ميشود مايکل مورل روابط بسيار نزديکي با رئيس جمهور آمريکا دارد و هر روز به عنوان «پترائوس دوم»، اوباما را در جريان اخبار روز قرار ميدهد.
يکي از معاونان کاخ سفيد درباره مورل به نشريه «پولتيکو» گفته، او بينهايت در کاخ سفيد، در ميان جامعه اطلاعاتي و سازمان امنيت ملي مورد احترام است.
جالب اينکه او در سن 21 سالگي در حالي که قصد جدي براي يافتن شغل را نداشته، با انجام مصاحبه، در سازمان سيا پذيرفته ميشود. اين در حالي است که مورل تصميم داشته پس از پايان دبيرستان، مشغول تدريس شود اما در عوض وارد سازمان جاسوسي آمريکا ميشود.
در واقع، او سال 1980 به عنوان تحليلگر اقتصادي با حقوق 15193 دلار در ماه کار خود را در سيا آغاز کرد و سپس به مدت 14 سال به عنوان مدير اطلاعاتي شرق آسيا فعاليت کرد. او در دورهاي معاون اجرايي «جرج تنت»، رئيس اسبق سيا شد و در عين حال مسئول ارائه گزارش روزانه به رئيس جمهور نيز بود. علاوه بر اين، مايکل مورل در دورهاي مشاور جرج بوش، رئيس جمهور اسبق آمريکا نيز بوده است.
روزنامه وال استريت ژورنال درباره او نوشته: «مورل همواره در مرکز هر گونه مبارزه عليه القاعده قرار دارد و در عين حال، حامي بيپرواي حمله به مخفيگاه اسامه بن لادن در پاکستان بوده است».
هر چند او به خاطر عملکرد حرفهاي خود هميشه مورد تقدير بوده، اما همواره در پشت روساي خود قرار گرفته است. در واقع، تنها انتقادي که تاکنون به او وارد شده اين بوده که او فردي بسيار درونگراست. از مورل به عنوان فردي فروتن نيز ياد ميکنند.
با وجود اينکه رسانههاي مختلف از شانس بالاي او براي تصدي رياست سيا سخن به ميان آوردهاند، اما پايگاه خبري نيوزمکس، از «جين هرامن»، مدير مرکز بينالمللي وودرو ويلسون، «جان برنان»، مشاور ضدتروريسم اوباما، «تام دانيلون»، مشاور امنيت ملي اوباما و «ريچارد لوگار»، سناتور جمهوريخواه که از دوستان قديمي رئيس جمهور آمريکاست، به عنوان ساير گزينههاي احتمالي نام برده است.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|