به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از ايسنا: پدر پيامک يا همان SMS "ماتي ماکونن"، يک مهندس فنلاندي بود که در سال ???? در يک پيتزافروشي در کپنهاگ، وقتي براي شرکت در کنفرانسي در مورد آينده ارتباطات موبايلي به دانمارک آمده بود، ايده سرويس پيامرساني براي گوشيهاي ديجيتال GSM به ذهنش خطور کرد اما متأسفانه او هرگز براي اين کار پيشگامانه دستمزدي دريافت نکرد، زيرا حق امتياز اين ايده را به ثبت نرسانده بود.
در سال ???? شرکت نوکيا ????، يکي از اولين گوشيهاي موبايل با شکل ساده (Candy Bar)، تنها امکان ?? دقيقه مکالمه به کاربر ميداد و حافظه اين گوشي فقط براي ذخيره ?? شماره مخاطب کافي بود و يک صفحهنمايش کوچک سياه و سفيد داشت. درست يک سال بعد از طرح ايده ماتي ماکونن، فرمت ??? کاراکتري توسط محققي در زمينه ارتباطات به نام فريدهام هيلبرند تعيين شد. او در حالي که سعي ميکرد اين فناوري را استاندارد کند و به تلفنهاي همراه امکان انتقال و نمايش پيامها را بدهد، متوجه شد که ميانگين جملات يا سوالات تنها به ??? کاراکتر نياز دارد.
اولين پيامک 20 سال پيش ارسال شد
ميتوان گفت که اولين پيامک در سال ???? توسط بريت نيل پاپوُورس به مدير اپراتور وُدافون، ريچارد جرويس در مهماني کارمندان در شب کريسمس ارسال شد که متن آن اين بود: "کريسمس مبارک". پاپوورس سرويس ارسال پيام کوتاه يا همان پيامک را از کامپيوتر محل کار خود به يک گوشي موبايل اوربيتل ??? ارسال کرده بود!
در طول اين سالها شاهد ايجاد زبان جديد با نام زبان پيامکي بوديم که براي نوشتار مختصر در 160 کاراکتر اين اتفاق رخ داده است و بسياري از زبانشناسان کشورمان از اين بابت براي ادبيات و زبان محاورهي مردم به ويژه نوجوانان نگرانند و معتقدند در آينده منجر به تضعيف ادبيات و غلط ديکتهاي و هجي کردن نادرست کلمات در ميان کودکان شود.
در اين ميان شايد بتوان گفت بيشترين استقبال مشترکان تلفن همراه به دليل رساندن مفهوم در کمترين زمان، همچنين مقرون به صرفهتر بودن از تماس تلفني و امکان ارسال پيام در هر شرايط و بهتر از همه استفاده از اين امکان توسط همه مدل گوشي تلفن همراه است.
سابقه پيامک در ايران
استفاده از خدمات پيام کوتاه در ايران براي نخستين بار در سال ???? مورد بهرهبرداري قرار گرفت. از اين سال به بعد استفاده از پيام کوتاه به تدريج در بين کاربران ايراني تلفن همراه فراگير شد.
لازم به ذکر است فرهنگستان زبان و ادب فارسي در تاريخ ?? تير ????، واژه? "پيامک" را به عنوان جايگزين "SMS" , "اس ام اس" برگزيد.