مهرداد رئيسي امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرکرد، اظهار داشت: گبههاي توليدي در اين استان از کيفيت و مرغوبيت بسيار بالايي برخوردار است.
وي با بيان اينکه گبههاي توليدي اين استان به کشورهاي اسکانديناوي، اروپا و آمريکاي شمالي صادر ميشود، گفت: گليم جزء بافتهاي داري است که ما در استان چهارمحال و بختياري هنرمندان خوب و توانايي داريم که اين عامل باعث شده گبه بافي استان جايگاه بسيار خوبي را در سطح کشور کسب کند.
رئيسي ادامه داد: گبه نوعي فرش و زيرانداز با پرزهاي بلند است که اغلب در مناطق شهري و روستايي اردل، بروجن، شهرکرد و فارسان و بروجن بافته ميشود.
معاون صنايع دستي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري با بيان اينکه تکنيک بافت اين فرش شبيه قالي بافي است، گفت: تراکم گرهها و پودهاي به کار رفته در اين نوع بافت داري بسيار کمتر است که اصطلاح محلي آن خرسک بافي نام دارد.
وي با اشاره به مواد اوليه به کـــار رفته در اين توليد، گفت: پشم بهــــاره گوسفند از مواد اوليه اين هنر است که با وسايل ســـادهاي نظير پيلي و چرخ ريسندگي سنتي به صورت دست ريس آماده ميشود.
رئيسي با بيان اينکه تار و پود آن پشم است و هيچگونه الياف غيراصيل در آن به کار نميرود، ادامه داد: گبه از نظر بافت به دو نوع گبه ريز بافت و گبه درشت بافت تقسيم ميشود.
وي اضافه کرد: رجشمار گبههاي درشت بافت تا 18 رج ميرسد و رجشمار گبه ريز بافت تا 45 رج ميرسند، به عبارت سادهتر تراکم بافت در گبه درشت بافت کمتر و در گبه ريزبافت بيشتر است.
معاون صنايع دستي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري نقوش به کار رفته در اين محصول را از ديگر ويژگيهاي گبه برشمرد و گفت: طرح و نقوش مورد استفاده در آن شامل طرح شکسته هندسي ساده، طرحهاي ساده الهام گرفته از طبيعت اطراف مانند خورشيد، آسمان، دشتها، کوهها، حيوانات اهلي و وحشي است که گبه را از ساير زيراندازها متمايز ميکند.