کد مطلب: 112417
حل مشکل تحريم‌ها با تدبير و مديريت مسئولان
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 876

به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از همشهري ، حال پس از گذشت بيش از سه دهه از پيروزي انقلاب، غرب هنوز نتوانسته موفقيتي در اين زمينه حاصل کند. موج جديد تحريم‌هاي غرب به بهانه انرژي هسته‌اي که درحقيقت ادامه روند بازدارندگي دربرابر نفوذ استراتژيک نظام اسلامي در سطح منطقه است و از اين رهگذر غرب در تصور نزديک شدن به اهداف خود است. درحالي‌که بنا به گفته کارشناسان ايستادگي ملت ايران عاملي بزرگ بر سر راه تأثيرگذاري تحريم‌ها بر جمهوري اسلامي ايران است و مشکلات تحريم‌ها با تدبير و مديريت مسئولان قابل حل شدن است.

دو هدف تحريم‌ها

در همين راستا سيدحسين نقوي‌حسيني در گفت‌وگو با همشهري به سخنان جک استراو، وزير خارجه سابق انگليس اشاره کرد و گفت که غرب تحريم‌ها را با دو هدف سازماندهي کرده است؛ يکي ايجاد تنش ميان مسئولان نظام جمهوري اسلامي ايران و ديگري ايجاد نارضايتي اجتماعي از طريق بحران اقتصاد.

سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس از اين دو هدف به‌عنوان اهداف نهايي تحريم‌ها نام برد و تصريح کرد که آمريکا و هم‌پيمانانش طوري برنامه‌ريزي کرده‌اند که درگيري مسئولان در داخل کشور و آشوب‌هاي خياباني از سوي مردم به‌خاطر شرايط نابسامان اقتصادي باعث توقف روند رو به رشد نظام جمهوري اسلامي ايران شود. وي در ادامه تأکيد کرد: البته بايد اين نکته را درنظر داشت که غرب بهانه‌هاي زيادي براي اعمال تحريم‌ها دارد که يکي از آنها مسئله هسته‌اي کشور است، اما اين تنها بهانه آنها نخواهد بود و چنانچه موضوع هسته‌اي نيز برطرف شود ما حتما شاهد طرح موضوعات جديدتر خواهيم بود.

طي دهه اخير شاهد بوديم که غرب اين رفتار فرصت سوز را به بهانه پيشرفت هسته‌اي ايران دنبال مي‌کند و رهبر معظم انقلاب نيز در بخشي از رهنمودهاي اخير خود در جمع مردم بجنورد اعلام کردند که «تحريم‌هاي غرب عليه جمهوري اسلامي ايران ارتباطي با فعاليت هسته‌اي ندارد و آنها اين مسئله را بهانه مي‌کنند».

ساده‌انگاري سياسي غرب

حشمت‌الله فلاحت‌پيشه هم ضمن يادآوري سخنان بان‌کي‌مون در سازمان ملل متحد تأکيد کرد که براساس بررسي‌هاي سازمان ملل، غرب با اعمال اين تحريم‌ها به‌دنبال ضربه‌زدن به ملت ايران است و هرگونه ارتباط ميان تحريم با فعاليت‌هاي هسته‌اي ما به شوخي بزرگي شبيه است. اروپا در تحريم اخير سعي مي‌کند تأکيد کند هدف تحريم‌ها ملت ايران نيست درحالي‌که محتواي تحريم‌ها کاملا خلاف اين را نشان مي‌دهد و زندگي روزمره مردم ايران را هدف گرفته است.

اين کارشناس مسائل سياسي در ادامه خاطرنشان کرد که يکي از دلايلي که با وجود اين تحريم‌ها در داخل ايران مردم با نظام همراهي نشان مي‌دهند آگاهي و شعور سياسي است، چرا که مردم نيز به‌رغم خواست غرب مي‌دانند که بهانه هسته‌اي تنها براي فشار به آنها و ايجاد مانعي مقابل اول شدن جمهوري اسلامي در منطقه خاورميانه است. وي در ادامه با اشاره به برخي اظهارنظرهاي غيرکارشناسي درخصوص عقب نشيني از روند پيشرفت هسته‌اي کشور گفت که اين تفکر ساده‌انگاري سياسي است، چرا که تفکر تماميت‌خواه و انحصارطلب حاکم بر غرب که عليه جمهوري اسلامي ايران سازماندهي شده منطقي نيست که بشود در چارچوب منطقي و با گفت‌وگو و مذاکره از موضع ضعف آن را بر طرف کرد.

بدانيم تا انگشت دشمني در ميانه ميدان است فشار اين تحريم‌ها برمردم مي‌آيد؛ امروز شاهديم که وضعيت اقتصادي کشور به‌گونه‌اي است که همه مسئولان سعي مي‌کنند تا از زير بار اين مسئوليت شانه خالي کنند و رهبري نيز در تدابير حکيمانه خود به اين مسئله اشاره کردند و تأکيد داشتند که اگر چه تحريم‌ها مشکلاتي را براي مردم ايجاد کرده است اما برخي بي‌تدبيري‌ها نيز بر اين مشکلات افزوده است.

لزوم تدبير مسئولان

جواد جهانگيرزاده نيز ضمن تأييد اين موضوع به همشهري گفت: در اينکه بخشي از مشکلات بر اثر تحريم است شکي نيست ولي برخي از دوستان مايل هستند که اعلام کنند همه مشکلات بر اثر تحريم‌هاست، درحالي‌که شما سرفصل‌هاي متنوعي را مي‌توانيد برشماريد که اتفاقا تحريم‌ها در آن بي‌اثر است و فقط به اين برمي‌گردد که ما چگونه مي‌توانستيم در اين مسائل تدبير کنيم. عضو هيأت رئيسه مجلس با اشاره به تأکيد رهبر معظم انقلاب بر اقتصاد مقاومتي، تأکيد کرد که ما تجربه دفاع‌مقدس را داشتيم و ديديم که بسياري از مشکلات کشور به‌صورت بسيجي حل مي‌شد؛ يعني نظام بوروکراتيکي که مانع خيلي از فعاليت‌هاي عمده در کشور بود به راحتي از ميان برداشته مي‌شد و روش‌ها انقلابي‌تر بود.

من معتقدم که در نهادهاي اداري دولت چنين نگاهي کمتر ديده مي‌شود. وي ادامه داد که کساني که اين روحيه بسيجي را در خود احساس نمي‌کنند بهتر است جاي خود را به افرادي دهند که به اين روش اعتقاد دارند و سعي مي‌کنند امور مهم و مدنظر رهبري را با تدبير همراه با روحيه انقلابي به نتيجه مناسب برسانند.

تلخ است اما واقعيت دارد که تحريم‌هاي خصمانه غرب براي فشار بردولت و ملت ايران و جلوگيري از الگو شدن انقلاب اسلامي در منطقه و جهان است؛ ولي همه بايد بدانند که تا ريشه در آب است، اميد ثمري هست.

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html