کد مطلب: 112388
سياره‌اي که‌ خورشيددرآن4 بار غروب مي‌کند
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 928

به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از خبر آنلاين: اگر شما هم جزو افرادي هستيد که از تماشاي غروب خورشيد لذت مي‌بريد، مطمئناً از شنيدن اين خبر خوشحال خواهيد شد؛ سياره تازه کشف شده PH1 نخستين دنيايي است که به يک منظومه ستاره‌اي چهارتايي تعلق دارد.

اين سياره منحصر به فرد در مداري به دور يک جفت ستاره دوتايي (ستاره‌هايي که به دور مرکز جرم مشترک خود مي‌گردند) در حال چرخش است؛ يک دوگانه ستاره‌اي که يک منظومه ستاره‌اي دوتايي ديگر نيز در فاصله‌اي دور در حال گردش به دور آن است.

اين موضوع باعث مي‌شود که PH1 در مقايسه با تاتوئين، دنياي افسانه‌اي مجموعه جنگ ستارگان، دو خورشيد بيشتر داشته باشد.

به گزارش نيوساينتيست، نشانه‌هاي وجود سياره PH1 ابتدا توسط داوطلبان شرکت کننده در پروژه planethunters.org شناسايي شد؛ پروژه‌اي که به علاقه‌مندان علم امکان مي‌دهد تا داده‌هاي تلسکوپ فضايي کپلر ناسا را بررسي کنند.

در مرحله بعد، اخترشناسان اين اطلاعات را با مشاهدات تلسکوپ کک مستقر در هاوايي دنبال کردند و وجود اين سياره را تأييد کردند.

تصور مي‌شود که PH1 يک غول گازي با قطري حدود 6 برابر قطر زمين باشد؛ اندازه‌اي که آن را از سيارات اورانوس و نپتون نپتون بزرگ‌تر مي‌سازد؛ اين سياره در حال گردش به دور يک ستاره دوتايي است که يکي از آنها اندکي از خورشيد ما بزرگتر، و ديگري کوچکتر از خورشيد است.

گردش سياره به دور ستارگان خود حدود 138 روز طول مي‌کشد؛ در دوردست‌ها و در فاصله‌اي حدود 100 ميليارد کيلومتري (حدود 700 برابر فاصله ميان زمين و خورشيد) يک جفت ستاره‌اي ديگر نيز در حال گردش به دور ستاره‌اي دوتايي اولي است.

منظومه‌هاي ستاره‌اي چهارتايي چندان غيرمعمول نيستند، اما اين نخستين بار است که اخترشناسان يک منظومه چهارتايي يافته‌اند که شامل يک سياره هم مي‌شود؛ مگ شوامب از دانشگاه ييل و سرپرست گروه تحقيقاتي مي‌گويد: «کشف اين منظومه‌ها ما را وادار مي‌سازد تا به سراغ تخته سياه‌هاي خود بازگرديم تا بفهميم که چطور سيارات مي‌توانند در چنين محيط ديناميک چالش‌برانگيزي گرد آمده و تکامل يابند.»

آنهايي که به سيارات با غروبي دراماتيک علاقه دارند مي‌توانند کپلر 16b را نيز امتحان کنند؛ يکي از تنها 6 سياره شناخته شده‌اي که به دور ستاره‌هاي دوتايي در حال گردش هستند.

اگر هم به دنبال دنياي عجيب‌تري مي‌گردند مي‌توانند HD 188753 را دنبال کنند؛ سياره‌اي که در فاصله‌اي نزديک به دور تک ستاره اصلي منظومه خود که يک منظومه ستاره‌ دوتايي ديگر را نيز در مدار دارد، در حال گردش است.

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html