حج، رزمايش قدرت در برابر مستکبران است/الگوي سياسي و اقتصادي غرب فسادانگيزي خود را نشان داده است

به گزارش شبکه اطلاع رساني راه دانا؛  رهبر معظم انقلاب به مناسبت موسم حج پيامي صادر کردند. متن اين پيام به شرح زير است:

بسم الله الرّحمن الرّحيم
 
والحمدلله ربّ العالمين و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين و صحبه المنتجبين و من تبعهم باحسان الي يوم الدّين.
 
 
 موسم حج که همواره موسم احساس عزّت و عظمت و شکفتگي جهان اسلام بود، امسال دستخوش اندوه و حسرت مؤمنان و مبتلا به احساس فراق و ناکامي مشتاقان است. دلها از غربت کعبه احساس غربت ميکند و لبّيکِ جداماندگان با اشک و آه در هم مي‌آميزد. اين محروميّت، کوته‌مدّت است و بحول و قوّه‌ي الهي دير نخواهد پاييد، لکن درس آن، که قدردانستن نعمت بزرگ حج است، بايد ماندگار شود و ما را از غفلت برهاند. رمز عظمت و قدرت امّت اسلام در جمع فراگير و متنوّع مؤمنان در حريم کعبه و حرم پيامبر (صلّي الله عليه و آله) و ائمّه‌ي بقيع (عليهم‌السّلام) را امسال بايد بيش از هميشه حس کنيم و در آن بينديشيم.
 
 
 حج، فريضه‌اي بي‌مانند است؛ گل صد برگ در ميان فرائض اسلامي است؛ گويي همه‌ي جوانب مهمّ فردي و اجتماعي، و زميني و آسماني، و تاريخي و جهانيِ دين، قرار است در آن مرور شود. معنويّت در آن هست، ولي بدون انزوا و گوشه‌نشيني و خلوت‌گزيني. اجتماع در آن هست، ولي به دور از درگيري و بدگويي و بدخواهي. از سويي حظّ روحي از مناجات و ابتهال و ذکر الهي، و از سويِ ديگر پيوند اُنس و ارتباط مردمي. حاجي با يک چشم، پيوند ديرين خود با تاريخ ــ با ابراهيم و اسماعيل و هاجر، با رسول خدا در هنگام ورود پيروزمندانه به مسجدالحرام، و با خيل مؤمنان صدر اوّل ــ را مينگرد و با چشمي ديگر، انبوه مؤمنان هم‌روزگار خود را که هر کدام ميتوانند دستي براي همياري و اعتصام جمعي به حبل‌الله باشند.
 
تدبّر و انديشيدن در پديده‌ي حج، حج‌گزار را به اين باور قطعي ميرساند که بسياري از آرمانها و آرزوهاي دين براي بشريّت، بدون هم‌افزايي و همدلي و همکاري مجموعه‌ي دين‌داران، به بار نمي‌نشيند، و با پيدايش اين همدلي و همکاري، کيد معاندان و دشمنان، مشکل مهمّي بر سر اين راه پديد نمي‌آورد.
 
 حج، رزمايش قدرت در برابر مستکبراني است که کانون فساد و ظلم و ضعيف‌کُشي و غارتگري‌اند و امروز جسم و جان امّت اسلامي از ستمگري و خباثت آنان آزرده و خون‌آلود است. حج، نمايش توانايي‌هاي سخت و نرم امّت است. اين، طبيعت حج و روح حج و بخشي از مهم‌ترين هدفهاي حج است؛ اين همان است که امام راحل خميني کبير، آن را حجّ ابراهيمي ناميد؛ و اين همان است که اگر متولّيان امر حج که خود را خادم حرمين مينامند، صادقانه به آن گردن نهند و به جاي خشنودي دولت آمريکا، رضاي الهي را برگزينند، ميتواند مشکلات بزرگي از جهان اسلام را حل کند.
 
 امروز مانند هميشه و بيش از هميشه، مصلحتِ الزامي امّت اسلامي، در وحدت است؛ وحدتي که يد واحده در برابر تهديدها و دشمني‌ها پديد ‌آوَرَد و بر سر شيطان مجسّم، آمريکاي متجاوز و غدّار و سگ زنجيري‌اش رژيم صهيونيستي، رعدآسا فرياد کشد و در برابر زورگويي‌ها، شجاعانه سينه سپر کند. اين معني فرمان الهي است که فرمود: وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللهِ جَميعًا  وَلا تَفَرَّقوا.[1] قرآن حکيم، امّت اسلامي را در چهارچوب «اَشِدّاّْءُ عَلَي الکُفّارِ رُحَماّْءُ بَينَهُم»[2] معرّفي ميکند، و از او وظيفه‌ي «وَلا تَرکَنوِّا اِلَي الَّذينَ ظَلَموا»،[3] «وَلَنـ يَجعَلَ اللهُ لِلکـّْفِرينَ عَلَي المُ‌ـؤمِنينَ سَبيلًا»،[4]  «فَقاتِلوِّا اَئِمَّةَ الکُفر»[5] و «لا تَتَّ‌ـخِذوا عَ‌ـدُوّي وَ عَدُوَّکُم اَولِياّْء»[6] را ميطلبد، و براي اينکه دشمن را مشخّص کند، حکمِ «لا يَن‌هىّْکُمُ اللهُ عَنِ الَّذينَ لَم يُقاتِلوکُم فِي الدّينِ وَلَم يُخرِجوکُم مِن دِيارِکُم »[7] صادر ميفرمايد. اين فرمانهاي مهم و سرنوشت‌ساز، هرگز نبايد از منظومه‌ي فکري و ارزشي ما مسلمانان جدامانده و به‌دست فراموشي سپرده شود.
 
امروز بيش از هميشه زمينه‌ي اين تحوّل اساسي در دسترس امّت و نخبگان دلسوز و صلاح‌انديش آن است. امروز بيداري اسلامي به معني توجّه نخبگان و جوانان مسلمان به دارايي‌هاي معرفتي و معنوي خود، يک حقيقت انکار نشدني است. امروز ليبراليسم و کمونيسم که در صد سال پيش و پنجاه سال پيش برجسته‌ترين ارمغانهاي تمدّن غرب شمرده ميشد، بکلّي از جلوه افتاده و عيوب درمان‌ناپذير آنها آشکار شده است؛ نظام مبتني بر آن يک، فروپاشيد، و نظام مبتني بر اين ديگري هم درگير بحرانهاي عميق و در شُرُف فروپاشي است.
 
امروز نه فقط الگوي فرهنگي غرب ــ که از آغاز هم با وقاحت و رسوايي پا به ميدان گذاشت ــ بلکه حتّي الگوي سياسي و اقتصادي آن يعني دموکراسي پول‌محور و سرمايه‌داري طبقاتي و تبعيض‌آميز هم ناکارآمدي و فسادانگيزي خود را نشان داده است.