به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از خبرنگار ورزشي شبکه اطلاع رساني راه دانا، حضور زنان در ورزشگاه ها چند سالي است که به يکي از بحث برانگيزترين مسايل اجتماعي در کشور تبديل شده است. به تازگي و به دنبال جلوگيري از ورود زنان به ورزشگاه دوازده هزار نفري آزادي براي تماشاي بازي هاي تيم ملي واليبال ايران در ليگ جهاني، موضوع حضور زنان در ورزشگاه ها بار ديگر در فضاي عمومي و رسانه اي مطرح شده است.
پس از آنکه ممانعت از حضور زنان براي تماشاي مسابقه هاي واليبال با اعتراض «شهيندخت مولاوردي» معاون رييس جمهوري در امور زنان و خانواده رو به رو شد، «حسن روحاني» رييس جمهوري دستور پيگيري و بررسي اين موضوع را صادر کرد.
البته اين موضوع با واکنش برخي از کارشناسان ديني مواجه شد که در اين راستا حجت الاسلام سيد محمد باقر علم الهدي، استاد حوزه علميه قائم(عج) چيذر گفت: بعضي ورزشها نيز هستند که حضور زنان در ورزشگاه به عنوان تماشاچي موردي ندارد، مانند ورزشهاي رزمي که ورزشکاران از نوع پوشش مناسبي برخوردار هستند و جَو سالن ورزشي به گونهاي آرام است. اما متأسفانه در بيشتر ورزشگاهها به علت کمبود نظارت و کنترل مناسب و نبود استانداردهاي لازم، جايگاه مناسبي براي حضور خانوادهها نيست.
وي در ادامه گفت: ما بايد به قدري فرهنگسازي کنيم که تماشاچي اي که در ورزشگاه حاضر ميشود بتواند به احساسات خود فائق آيد و تحت تأثير اعمال تيمهاي مورد علاقه خود قرار نگيرند و رفتارهاي پرخاشگرانه و دور از نزاکت انجام ندهد. با برقراري يک جَو آرام ميتوانيم مکان مناسب و مطلوبي براي حضور خانوادهها در ورزشگاهها ايجاد کرد.
بايد گفت که حفظ شأن و کرامت زنان از جمله اصول اوليه مورد توجه مسئولين نظام است و چنانچه هر مسألهاي باعث خدشهدار شدن کرامت و جايگاه رفيع زن در جامعه شود بايستي با رويکردي منطقي و مستدل با آن برخورد کرد که اين به منزله فراهم کردن شرايط لازم براي کمال و رشد معنوي زن و در نتيجه آن خانواده و جامعه است و با اين دست موضوعات به اين مهمي نميتوان با ساده انگاري، يکجانبه نگري و رويکردي ليبرالي برخورد کرد.
لاله افتخاري يکي از نمايندگان مجلس درباره حضور زنان در ورزشگاه ضمن مخالفت با اين موضوع گفت: در کشور مساله هاي بسيار مهم تري در حوزه ي زنان وجود دارد که بايد تمرکز مسوولان و مردم بر روي آن ها گذاشته شود. وي در توصيف اين مشکل ها به موضوع هايي نظير ماده ي 227 برنامه ي پنجم توسعه در خصوص سلامت و امنيت کودکان، ماده ي 230 در خصوص زنان و خانواده، بحث بيمه ي زنان خانه دار و تاکيد رهبري بر توجه به خانه داري به عنوان يک شغل، بحث هاي مربوط به مرخصي هاي زايمان خانم ها که قرار بود دولت در خصوص آن اقدام هايي را انجام دهد و ... اشاره کرد.
«فاطمه رهبر» هم به عنوان يکي از نمايندگان زن در مجلس شوراي اسلامي مخالفت و موافقت با اين مساله را وابسته به متغيرهاي مختلف دانست و گفت: در برخي از ورزشگاه هاي ما شرايط خاصي وجود دارد و ما قادر نيستيم در مورد همه ي ورزشگاه ها نظري يکسان دهيم. براي مثال در خصوص ورزشگاه هاي فوتبال، به دليل بزرگي، زيادي جمعيت، فضاي خاص حاکم بر اين محيط که معمولا مردانه است، سردادن شعارها و دشنام هايي که شنيدن آن ها شايسته ي خانم ها نيست و ...، حضور بانوان در اين شرايط به صلاح نيست و من فکر مي کنم حتي خود آن ها هم از حضور در اين مکان ها اجتناب مي کنند. البته درخصوص ورزشگاه هاي مربوط به ورزش هايي نظير کشتي، وزنه برداري، شنا و ...، حضور خانم ها از نظر شرعي و عرفي به هيچ وجه درست نيست.
عضو فراکسيون زنان و عضو شوراي مرکزي حزب موتلفه اسلامي در ادامه گفت: ولي در برخي از ورزش ها مثل واليبال، بسکتبال، تنيس روي ميز و ورزش هايي که در مجموعه هاي کوچک تر که کنترل را راحت تر کرده و فضاي حاکم بر آن ها سالم تر است، با رعايت ضابطه هاي درست مي توان حق همه ي قشرهاي جامعه براي تماشاي اين بازي ها را در نظر گرفت.
روز گذشته رسانه هاي اپوزيسيون به طور هم زمان دوباره بحث حضور زنان در ورزشگاه ها را زنده کرده و اعلام کردندکه شوراي امنيت کشور طرح حضور زنان در ورزشگاه را تأييد کرده است.
اين رسانه ها با انتشار خبري از خبرگزاري دولتي ايرنا، اعلام کردند: معاون وزير ورزش و جوانان ايران خبر داد که «شوراي امنيت کشور» طرح پيشنهادي اين وزارتخانه براي حضور زنان در «سالنهاي ورزشي» براي تماشاي مسابقات «برخي رشتههاي ورزشي» را تائيد کرده و اين طرح در سال جاري اجرايي ميشود.
اين در حالي بود که عبدالحميد احمدي در گفت و گويي با ايرنا از تاييد طرح پيشنهادي اين وزاتخانه براي حضور خانم ها وخانواده ها در سالن هاي ورزشي ازسوي شوراي امنيت کشور در اواخر سال گذشته خبر داده و گفته بود که اين طرح امسال اجرايي مي شود.
وي همچنين در ادامه واکنش ها به اين خبر گفته بود: اين طرح سال گذشته از سوي وزارت ورزش و جوانان به شوراي امنيت کشور ارائه شده و مورد تاييد اوليه قرارگرفته و اميد مي رود به زودي به تاييد نهايي رسيده و براي اجرا به وزارت ورزش و ساير نهادها ابلاغ شود.
اما چند ساعت پس از انتشار گفتگوي ايرنا با عبدالحميد احمدي، معاون فرهنگي، آموزشي و پژوهش وزير ورزش و جوانان درباره طرح حضور خانمها و خانوادهها در ورزشگاهها در شوراي امنيت ملي و اجرايي شدن آن در سال ۹۴، وزارت کشور آن را تکذيب کرد.
دين پرست رئيس مرکز اطلاع رساني و امور بين الملل وزارت کشور در گقتگو با خبرنگار اين پايگاه با تکذيب خبر منتشره روز جاري در برخي از رسانه ها با مضمون تاييد طرح حضور بانوان و خانواده ها در سالن هاي ورزشي از سوي شوراي امنيت کشور اعلام کرد : شوراي امنيت کشور در خصوص حضور بانوان در سالنهاي ورزشي مصوبه اي نداشته است.
دين پرست اظهار اميدواري کرد رسانه ها در انعکاس اخبار مربوط به حوزه هاي مختلف وزارت کشور از جمله شوراي امنيت کشور منحصراً از مجاري رسمي اطلاع رساني اين وزارتخانه از جمله پايگاه اطلاع رساني وزارت کشور استفاده نمايند.
با اين حال مولاوردي در خصوص حضور بانوان در ورزشگاهها در گفت و گو با روزنامه شرق گفت: نميتوان براي تمام ورزشها حکم کلي صادر کرد، درحالحاضر ورود زنان به سالنهاي ورزشي شامل شنا، بوکس و فوتبال نميشود، اما شامل واليبال، هندبال، بسکتبال، تنيس و... ميشود. ورزشها طبقهبندي شده و ملاحظات مختلف در نظر گرفته شده است. پس از بررسي فراوان، اين نتيجه حاصل شد که ورود زنان به ورزشگاهها هيچ اشکالي از نظر شرعي ندارد و بايد سازوکار لازم براي حضور زنان فراهم شود.
مولاوردي براي حضور زنان در ورزشگاهها عبارت «فعلا قدمبهقدم بايد جلو برويم» را به کار برده و گفت: طبق برنامهاي که قبلا اعلام شده بود، کميته مشترکي با وزارت ورزشوجوانان برگزار شد و قرار شد تا نتايج و پيشنهادات آن جلسه به شورايعالي امنيتملي ارسال شود و تصميمگيري نهايي در آنجا صورت گرفت.
به نظر مي رسد رسانههاي اپوزيسيون بيش از زنان ايراني مشتاق هستند که درب ورزشگاهها به روي زنان باز شود؛ اما بر اساس نظر بسياري از کارشناسان بايد زير ساخت هاي اجتماعي و شرعي براي اين امر تأمين و فراهم شود تا از بروز مشکلات بعدي در اين مسئله جلوگيري شود.